Kärlekstinktur – enligt önskan

Det finns de som vill ha kärlekstinktur och eftersom rosenskörden var god i år, kan jag med glädje avsätta en del till tinkturer åt er. I vanliga fall blandar jag en tinktur för ett precist ändamål, allra oftast riktad mot någon speciell person.

orter hantverk folkmagi affar  Kärlekstinktur – enligt önskan

Kärlekstinkturer

De tinkturer jag säljer nu, har inte den speciella inriktningen, utan strävar i sin grundform efter att göra sin bärare mer attraktiv och åtråvärd för andra av det kön bäraren åtrår. Innehållet i tinkturen består av utdrag örter som i min tradition är kärleksdragande, åtråväckande samt mans- eller kvinnolockande. Därför är det egentligen två tinkturer jag säljer, en som drar till sig kvinnor och en som drar till sig män.

orter hantverk folkmagi affar  Kärlekstinktur – enligt önskan

Kvinno- och mansdragande

Utdraget är sedan förhöjt med doft från essentiella oljor, dessa är också valda med utgångspunkt från rätt örter. Det gör att tinkturerna även doftar underbart och är fullvärdiga naturliga parfymer, utan några som helst syntetiska doftämnen. Beredandet av tinkturerna spänner över en lång tid. På sätt och vis ända från det att jorden börjar vakna på våren och rosen känner solens strålar på sina knoppar. Mer intensivt blir det efter att rosornas kronblad plockats när de är på höjden av sin blomning, fulla av berusande tung och eggande doft. Eftersom det är tinkturer är grunden att göra ett alkoholutdrag av kronbladen. Det är inte bara doften som dras ut, utan även färgen, som går från intensivt rosa till mörkt oxblodsrött. Beredandet av både grundtinkturen och de mer komplexa blandningarna är ett genuint hantverk där ingenting syntetiskt ingår och inga maskiner är inblandade. När grundtinkturen är klar, följer riter under både skördemånen och senare i höstens bleka solnedgång. När trolldomen är avklarad, återstår det roliga men komplexa arbetet med att komponera sköna dofter utifrån de paletter örternas essenser erbjuder. Mitt under arbetet med tinkturerna, råkade jag på hängen som även är behållare, en perfekt kombination med tinkturerna för den som vill ha en dos att stänka på sig när tillfället uppenbarar sig eller för den som inte kan ha på sig en parfym men ändå vill utnyttja kärlekstrolldomen.

orter hantverk folkmagi affar  Kärlekstinktur – enligt önskan

Hängen

Så nu står ampullerna och flaskorna här, redo för att skickas till de som åtrår dem. Kanske en början på en ny fas i livet när året är ungt? Länk till produktsidan.

2 Responses to “Kärlekstinktur – enligt önskan”

  1. Erik M says:

    Glad att se ett nytt inlägg på denna Hedniska blogg, och hoppas det blir många, många fler av dessa inlägg under 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>